Werkervaring

Mijn naam is Amira Hot, 26 jaar en geboren en getogen in Barneveld. Na de havo op het Johannes Fontanus College volgde ik de opleiding Communicatie aan de Christelijke Hogeschool Ede. Benieuwd naar mijn werkervaring? Lees dan gauw verder.

Floordaver.nl, Utrecht

Marketing Manager
november 2019 – heden

In mijn rol als Marketing Manager help ik Floor Daver bij het vergroten van haar online zichtbaarheid bij haar doelgroep. Daarnaast breng ik structuur aan in alle online marketing activiteiten.

Echt Ierland, Utrecht

Marketing Manager en Duurzaamheidscoördinator
maart 2019 – heden

Echt Ierland is een jonge reisorganisatie met het mooiste en persoonlijkste reisprogramma naar Ierland. Onze gasten reizen in een rustig reistempo vanuit Nederland en Duitsland naar de meest bijzondere plekken, onbekende bezienswaardigheden, de leukste en gezelligste muzikale pubs met aardige locals. Ze verblijven in persoonlijk geselecteerde en kleinschalige accommodaties op de mooiste locaties.

Op gebied van online marketing komt vrijwel alles op mijn bordje terecht: het onderhouden van de website, het aanmaken van nieuwe pagina’s, het beheren van de social media kanalen, zoals Facebook, Instagram en Pinterest, het opzetten en versturen van de tweewekelijkse nieuwsbrief en het SEO-traject voor nóg betere organische vindbaarheid. Behalve SEA, daar heb ik weinig kaas van gegeten en dat blijft waarschijnlijk ook zo 🙂

Naast mijn marketing werkzaamheden, ben ik sinds maar 2020 gestart met het opzetten van het Duurzaamheidsbeleid binnen Echt Ierland.

NeoSEM, Barneveld

SEO-, Content- & Social Media-specialiste
oktober 2016 – januari 2019

NeoSEM is het online marketingbureau gespecialiseerd in e-commerce. Wij worden blij van het succesvol maken van webshops. Onze diensten zijn grofweg in twee delen op te splitsen: het genereren van traffic naar jouw webshop en het omturnen van deze bezoekers naar klanten.

Als SEO-, Content- en Social Media-specialist ben ik dagelijks bezig met het verbeteren van websites van diverse klanten en van ons zelf. Naast SEO houd ik mij bezig met het bepalen en uitvoeren van contentstrategieën en social media (advertising).

Double F Cosmetica, Barneveld

Double F is een cosmetica winkel met fysieke locaties in Barneveld en Amersfoort. Tijdens deze periode hield ik mij bezig met het uitvoeren van SEO-werkzaamheden voor de webshop.

Het doen van een zoekwoordonderzoek, het uitbreiden van de websitestructuur, het schrijven van content, het optimaliseren van pagina’s en het oplossen van technische problemen. Dit alles met als doel het beter vindbaar maken van Doublefonline.nl in de zoekresultaten van Google.

Invest Online, Apeldoorn

SEO-specialiste
maart 2015 – juli 2016

Invest Online is een full-service online marketing bureau met een team van 40 online specialisten.Alle online disciplines hebben zij onder één dak: digitale marketing, design en webdevelopment.

Als SEO-specialiste hield ik mij voornamelijk bezig met het optimaliseren van websites van diverse klanten. Daarnaast schreef ik veel webteksten over uiteenlopende onderwerpen: van damesschoenen tot verplaatsbare afvalbakken.

Invest Online, Apeldoorn

Afstudeerstage Online Marketing
januari 2015 – juni 2015

In jaar 4 van mijn opleiding Communicatie liep ik fulltime stage bij Invest Online en schreef ik een afstudeerscriptie over het onderwerp Display Advertising. Tijdens deze afstudeerstage kwam ik in de wereld van online marketing terecht. Iets waar ik zelf nog nooit wat mee had gedaan, maar mij wel enorm interessant leek.

Marketing PR/free publicity stagiair
september 2013 – januari 2014

In jaar 3 van mijn opleiding Communicatie liep ik mee op de externe marketing/pr afdeling bij HEMA HQ in Amsterdam.

Tijdens deze meewerkstage schreef ik diverse persberichten over nieuwe collecties. Daarnaast organiseerden we samen met de social media afdeling verschillende winacties voor social media. Ook was ik ook verantwoordelijk voor product-uitleen aan fotografes van diverse magazines.

In de zomer 2013 hielp ik mee aan de promotie van de HEMA Schooltour. We reisden met een HEMA-bus door 14 steden in het land.

Trix Communicatie & Design, Barneveld

Mede-eigenaar & webdesigner
februari 2013 – september 2013

Voor een schoolproject moesten we een eigen onderneming starten. Met vier medestudenten zetten we Trix Communicatie & Design op. Onze focus lag op het ontwerpen en bouwen van een aantal websites en flyers.

Zoals je leest, heb ik ervaring met verschillende gebieden van communicatie. Naast mijn werkervaring bij online marketingbureaus, heb ik ook ervaring met freelance opdrachten. Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me een mailtje of appje, ik help je graag!