SEO

Wil jij online beter vindbaar worden via de organische zoekresultaten van Google? Wil jij meer bezoekers naar je website? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik help je daarbij!

Wat is SEO?

Zoekmachine optimalisatie (ofwel SEO) is het optimaliseren van de website zodat deze zo goed mogelijk zichtbaar is in zoekmachines, zoals Google, Yahoo of Bing. Het doel is om zo veel mogelijk relevante bezoekers naar de website te krijgen via de “gratis” methode. Hoe pakken we dat aan? Ik leg het je hieronder graag uit.

Hoe gaat dat dan?

Zoekwoordonderzoek

De basis van SEO leggen we met een zoekwoordonderzoek. Hierbij gaan we kijken welke zoektermen mensen gebruiken om op jouw website terecht te komen, wat het zoekvolume is en wat jouw huidige posities binnen Google zijn.Verkoop jij bijvoorbeeld rode truien online? Dan onderzoeken we hoe (potentiële) klanten zoeken naar bijvoorbeeld de oversized rode truien.Aan de hand van deze resultaten kijken we hoe we met jouw website hierop kunnen inspelen om deze bezoekers binnen te krijgen.

Websitestructuur/nieuwe landingspagina’s

Het zoekwoordonderzoek bevat een overzicht van de zoektermen waar we de website op kunnen optimaliseren. Moeten we het menu op de website aanpassen? Moeten we de huidige pagina’s aanpassen? Moeten we nieuwe landingspagina’s aanmaken en daar teksten voor schrijven?

Interne factoren

Zodra de basis goed staat, gaan we kijken naar interne factoren. Dat zijn zaken die we op de website zelf kunnen aanpassen, zoals de H1- en H2-koppen, pagina titels en meta descriptions, interne links en content op de pagina’s. Alle actiepunten die hierbij komen kijken, noteren we in een adviesrapport, zodat jij er makkelijk mee aan de slag kan. Heb je er zelf geen tijd voor? Dan kan je de SEO werkzaamheden natuurlijk bij mij uitbesteden. Hou jij meer tijd over om te doen wat je leuk vindt 🙂

Linkbuilden

Naast de interne factoren zijn er een aantal externe factoren die zorgen voor een betere vindbaarheid. Namelijk, het verkrijgen van links naar jouw website: linkbuilding. Dit is het verkrijgen van links naar jouw website vanaf externe relevante websites. Een heel proces an sich, maar wel goed voor Google! Voordat we hiermee beginnen, stellen we een linkbuildingstrategie op, plegen we een overleg en pas dan gaan we aan de slag. Is jouw website al helemaal SEO-proof en wil je je alleen focussen op linkbuilding? Dat kan! Wij kennen veel verschillende strategieën om je daarbij te helpen.